Forum

Notifications
Clear all

SOLO Pico E1 Flashing

3 Posts
2 Users
0 Likes
54 Views
Forum 1
 rst
(@rst)
Posts: 2
New Member
Topic starter
 

Maybe not as complex as most of the questions here, but after hooking up my Pico to my BLDC motor the E1 light immediately began flashing once I powered it on. There was no substantial current draw from the voltage generator, and the motor brake was disengaged. The controller was not heating up. When connecting the device to the motion terminal and applying 24V, the error light continued to flash. It should be able to handle over 50V without a problem, and the draw on the device is ~50mA, so I am not sure what the reason for the flashing is. Any advice on this is very welcome.

 
Posted : 20/03/2024 8:39 pm
Forum 1
 rst
(@rst)
Posts: 2
New Member
Topic starter
 

The light stops blinking after the voltage goes down to ~7V, but the E2 light is red and unblinking while the E1 light stays on. 

 
Posted : 20/03/2024 8:45 pm
SOLO Team
(@milad)
Posts: 581
Illustrious Member Admin
 

Hi @rst:

Thank you for your email, is the blinking LED the Blue LED? if yes, then that's Ok, in the datasheet the names of E1 and E2 is mentioned reversly and we have to fix that.
 
Basically, the Blue LED is for the heartbeat and the RED one is for Error.
 
Let us know if you have any questions.
Milad
 

If you found the answers helpful and you could solve your problems, please kindly verify here to help others in the future.

 
Posted : 20/03/2024 8:53 pm
Share: