Forum

Speed control with ...
 
Notifications
Clear all

Speed control with encoder

2 Posts
2 Users
0 Reactions
63 Views
Forum 1
(@zang0034)
Posts: 1
New Member
Topic starter
 

Hello,

I was trying to follow the youtube video ( https://www.youtube.com/watch?v=b79c87YTwmw&t=4s) to setup my encoder. I was able to find the proper wiring to make the position signal positive when manually rotating the shaft CCW as pointed out in the video. However, when I tried to turn the piano switch 5 down and do the speed control with encoder, the motor vibrated and motion terminal automatically disconnected. If I did not turn the piano switch 5 down the motor rotates fine. 

I am using SOLO UNO V2. These are the motor and the encoder I use. I also attach the screenshot of the motion panel here. Any help would be appreciated. Thank you for your help!

Screenshot 2024 05 20 144449
Screenshot 2024 05 20 144519
Screenshot 2024 05 20 144544

Best,

Zang

 

 
Posted : 20/05/2024 8:01 pm
SOLO Team
(@milad)
Posts: 605
Illustrious Member Admin
 

Hello @zang0034,

The PIN#5 of the piano switch can stay Down for all the time and specially when you turn ON the system, so no need to move it up and down, as we want to operate in closed-loop and also the Motor Identification is not needed to happen multiple times ( only once as long as the motor is the same).

Let me know if you have other questions and sorry for the delay.

Milad

If you found the answers helpful and you could solve your problems, please kindly verify here to help others in the future.

 
Posted : 10/06/2024 9:39 am
Share: