Forum

Arduino UNO R4 Mini...
 
Notifications
Clear all

[Solved] Arduino UNO R4 Minima - CANopen?

6 Posts
3 Users
0 Reactions
164 Views
Forum 1
(@tbaumg)
Active Member
Joined: 3 months ago
Posts: 5
Topic starter  

Does the Arduino UNO R4 Minima work with the CANopen library? 

I currently have an Arduino MEGA and a SEEED Studio CAN-BUS Shield V2.0 working properly to control 3 SOLO motor controllers.

I just tried the same exact program and simply moved the CAN Shield from the Arduino MEGA with the Miinma and it will not connect to to the SOLO motor controllers.  It compiles fine and runs on the Minima, it just won't find the SOLO's.

Any ideas of what to try?

 


   
SOLO Team
(@milad)
Illustrious Member Admin
Joined: 4 years ago
Posts: 605
 

@tbaumg,

I know we have just made the native CAN bus support for all the Arduino devices with native CAN on them ( like UNO R4, or Portenta C33, etc...) however, the library I belive is not yet released, I'm now waiting for my colleague to check this out, please wait and we'll come back to you in the next few days.

 

Milad

 

If you found the answers helpful and you could solve your problems, please kindly verify here to help others in the future.


   
SOLO_Francesco
(@solo_francesco)
Chief Member
Joined: 2 years ago
Posts: 38
 

@tbaumg

did you test the last version of the library (the release 5.2.0) ? 


   
Forum 1
(@tbaumg)
Active Member
Joined: 3 months ago
Posts: 5
Topic starter  

@solo_francesco 

Yes, I have updated to 5.2.0.  I tried an Arduino GIGA (preferred controller) also, it behaves the same way - it complies & appears to run ok, but never connects to the SOLO's.

image

 Thanks,

Toby


   
SOLO_Francesco
(@solo_francesco)
Chief Member
Joined: 2 years ago
Posts: 38
 

@Toby,

the library from our side look working in your specific setup, please try a simple example we provide with only 1 units, then let us know if it work to your side


   
Forum 1
(@tbaumg)
Active Member
Joined: 3 months ago
Posts: 5
Topic starter  

Yes, it is working now.  I updated everything for my Arduino IDE and restarted my laptop and now it is working.  😀 Sorry about that...


   
Share: